SZERZŐ

Pintz György A szerző iparjogvédelmi szakjogász, Európai szabadalmi és védjegy ügyvivő. Tagja a Magyar Szellemitulajdon-védelmi Tanácsnak, az Internet Szolgáltatók Tanácsadó Testületének, a Nemzetközi Védjegyszövetség Sajtó Bizottságának. Európa legnagyobb védjegyportálját (www.trademark.eu) üzemeltető Pintz és Társai Szabadalmi, Védjegy és Jogi Iroda vezetője.

Vásárlásnál gyakran a védjegy alapján döntünk. Nem mindegy, hogy egy TV neve „Sony” vagy „Junoszty”. Biztos, hogy a Sonyt véljük jobbnak, pusztán már a márkanév alapján. Ezért fontos a jó védjegy, amit a „csúcsra jutás” során meg is kell tudnunk védeni. Ebben már néhány fejezet elolvasása is sokat segít!

A bábeli nyelvzavar óta sokszor a magunk nyelvét sem értjük. Különösen igaz ez a jogi kiadványokra. A könyv szakít e „hagyománnyal”: az olvasó nonprofit, oktatási célú jogi képeskönyvet tart kezében, és könnyed történetekben lubickolva ismerkedhet meg a márkanevek oltalmával. Lubickolás mellett a profi úszok a mély vizet is megtalálhatják, gondolva itt a bíróságok ítélkezési gyakorlatának feldolgozására. A könyv célja: minél jobb nevet találjunk termékeinknek, és minél hatékonyabban tudjuk védeni pozíciónkat versenytársainkkal szemben.